Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Eerste symbolische steen gelegd van glasfabriek Ciner Glass

Eerste symbolische steen gelegd van glasfabriek Ciner Glass
Foto Stad Lommel

In Lommel is een symbolische mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de nieuwe glasfabriek van Ciner Glass, een dochteronderneming van de Turkse Ciner groep.

Tijdens een inhuldiging op het Kristalpark III terrein werd de eerste symbolische glazen steen geplaatst. De fabriek, met een investering van ongeveer 600 miljoen euro, belooft zo'n 1000 nieuwe banen (500 directe en 500 indirecte) te creëren. Burgemeester Bob Nijs en Sofie Mertens zijn enthousiast over dit project: "De komst van het Turkse Ciner groep is een belangrijke investering voor onze stad, maar ook voor de hele provincie Limburg".

Ciner Group

Ciner Group, voorheen bekend als Park Holding tot december 1994, is een familiebedrijf opgericht in 1978. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, waaronder energie en mijnbouw, natuurlijke soda-ash, glas en chemicaliën, maritiem en scheepvaart, en nieuws- en entertainmentmedia. De groep is voornamelijk eigendom van Turgay Ciner en heeft een significante aanwezigheid in het Turkse industriële landschap.

Eerste symbolische steen van glasfabriek in Lommel geplaatst: “Creëert jobs in de regio”
Ciner Glass investeert 600 miljoen en blaast Vlaamse glasindustrie nieuw leven in - Ciner Glass
De plaatsing van de symbolische eerste – glazen - steen van de nieuwe glasfabriek van Ciner Glass in Lommel markeerde dinsdagvoormiddag het begin van een nieuw hoofdstuk voor de Vlaamse industrie.