Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een knipbeurt voor kinderen van internaat de Veerkracht

Een knipbeurt voor kinderen van  internaat de Veerkracht
Foto Jan Buyens

Vanmiddag wachtte een aantal kinderen van MFC De Veerkracht een leuke verrassing... Ze kregen eerst een fijne kappersbeurt bij Lommel Look in de Kerkstraat, en nadien daar bovenop nog een heerlijk ijsje bij de Ice Cream Shop er tegenover.

MGC De Veerkracht is een internaat dat gelegen is tegenover De Soeverein, met op dit moment vier leefgroepen met in totaal 43 kinderen. Sinds dit schooljaar zijn zij een  afzonderlijke instelling geworden. Voorheen werkten ze nauw samen met de school Helix, die langs hun internaat ligt. Nu zijn we een MFC geworden, wat betekend 'multi functioneel centrum'.

De Veerkracht biedt opvang aan kinderen met een licht mentale beperking. De opvoeders ondersteunen vooral bij de dagdagelijkste hulp. In de weekends en vakanties bieden ze allerlei acitiviteiten aan.

De instelling heeft ook een vzw en bij de zoektocht naar sponsors voor deze vzw kwamen ze ook terecht bij de Lommelse Look. In de plaats van 'gewoon' geld te schenken hadden ze daar een 'beter' en super idee, nl. ze stelden voor om al de kinderen van het internaat een gratis knipbeurt te geven, iets waarvoor ze heel dankbaar zijn. Ook nog een extra pluim voor Freya Berghmans die dit allemaal geregeld heeft.

Meer info over Lommelse Look
Meer info over MFC De Veerkracht