Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Driedaagse judostage

Driedaagse judostage

Vanaf dit jaar wordt de voormalige “Soeverein Judocup” vervangen worden door een driedaagse stage die dit weekend plaatsvindt in De Soeverein. Het bestuur van Judoteam Agglorex Lommel nam deze beslissing omdat het in België ontbrak aan hoogstaande Internationale stages. Dat de ambities hoog liggen blijkt wel want de stage loopt in samenwerking met niemand minder dan voormalig topjudoka Ilse Heylen, meervoudig Europees kampioen en bronzen medaille winnaar op de Olympische spelen van Athene.

Wij vroegen Ilse waarom de keuze op Lommel is gevallen: “ Welnu, ik heb tijdens mijn carrière de hele wereld rondgereisd om aan stages deel te nemen en weet daarom maar al te goed wat nodig is om een goede stage te organiseren. Met Lommel beschikken we trouwens  alleen maar over sterke troeven. We liggen in de nabijheid van enkele luchthavens, hebben met de Soeverein een ideale accommodatie en bovendien is Center-Parcs  een droom locatie voor onze atleten. Verder hebben we met Jean-Jacques Melotte een man die perfect weet hoe je grote Internationale events moet organiseren. Hij beschikt dan ook over vele adelbrieven door het organiseren van meer dan 35 Soeverein Judocups, 15 Flanders Cups en niet te vergeten het Europees Kampioenschap in 2011."

Er zijn inschrijvingen uit vele Europese landen maar ook van buiten Europa, zoals van  USA, Afrika  en zelfs Argentinië. Er worden een 4 à 500 judoka’s verwacht dit weekend en voor volgend jaar mikken ze op 800. Er zijn dagelijks maar liefst vier trainingssessies, allemaal met enkel toptrainers op de mat, zodat kwaliteit gegarandeerd is. Ook Belgische toppers zijn uiteraard ook van de partij om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van Parijs.