Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Dries Wouters tekent voor 4 jaar

Dries Wouters tekent voor 4 jaar
Foto Lommel SK

Dries Wouters tekent een contract voor 4 jaar bij Lommel SK. Dries komt over van het Duitse FC Schalke 04 dat hem afgelopen jaar uitleende aan KV Mechelen. Hij is een 26-jarige linksvoetige verdedigende middenvelder die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan.

Dries doorliep de hele jeugdopleiding van KRC Genk. Op 9 mei 2015, tijdens de laatste wedstrijd van play-off II tegen Zulte Waregem, mocht hij zijn profdebuut maken voor KRC Genk. De jaren nadien sloot Dries definitief aan bij de A-kern van KRC Genk. Hier speelde hij in 7 seizoenen 68 wedstrijden en wist hij 3 maal de weg naar het doel te vinden. In mei 2019 werd hij met Genk kampioen van België en in 2021 won hij de beker van België.

In de zomer van 2021 trok Dries naar Duitsland om met Schalke 04 in de tweede Bundesliga uit te komen. De afgelopen 2 seizoenen werd Dries vervolgens uitgeleend aan KV Mechelen waarmee hij onlangs nog de bekerfinale speelde. In Mechelen speelde hij in 2 seizoenen 20 wedstrijden en wist hij 1x te scoren. Dries doorliep ook alle jeugdreeksen van onze nationale ploeg. Nu komt Dries dus de groen-witte familie versterken. Hij hoopt met Lommel successen te boeken en het sportieve departement te kunnen versterken met zijn ervaring, gedrevenheid en
voetballende kwaliteiten.

"Lommel is een warme familieclub die spelers de mogelijkheid geeft om het beste van zichzelf naar boven te halen. Ik hoop mijn steentje bij te dragen en samen met deze club successen te behalen. Lommel SK overtuigde me met hun ambitie, infrastructuur en de supporters die enorm begaan zijn met deze club. Dit maakt van hen een traditieclub waar je als speler meteen een warm familiaal gevoel krijgt. Ik kijk er enorm naar uit om mijn eerste minuten te maken voor deze club."