Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

CC De Adelberg geeft podium aan jonge theatermakers

CC De Adelberg geeft podium aan jonge theatermakers
Foto Koen Broos

Donderdag 19 oktober presenteert CC De Adelberg het theaterstuk We Gaan Deur! van Trappelend Talent in een regie van Bruno Vanden Broecke en Nyira Hens. Het Lommelse cultuurcentrum biedt hiermee een podium aan jonge, talentvolle theatermakers.

Vzw Trappelend Talent is opgericht op initiatief van acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke Het lanceerplatform stelt zijn knowhow en netwerk ter beschikking van theatermakers die aan het begin van hun carrière staan. Samen met het TheaterFestival selecteert de organisatie jaarlijks vijf of meer voorstellingen die het waard zijn om gezien te worden, maar de weg naar de zalen niet vinden.  

“Vaak ontbreekt het hen niet aan talent en vakmanschap, wel aan het netwerk en de ervaring om hun voorstelling een volwaardig aantal speelkansen te geven. Voor hen wil Trappelend Talent graag een lanceerplatform zijn,” zegt Bruno Vanden Broecke.
De Adelberg wil hier graag een steentje aan bijdragen. “Trappelend Talent is een erg waardevol initiatief voor opkomend talent in de theaterwereld. Wij zijn alvast overtuigd en namen de productie graag op in ons aanbod om het zo tot bij de theaterliefhebber te brengen”, vertelt programmator Marie Claes.

We Gaan Deur! bedient zich van een onverslijtbare formule: de klassieke deurenkomedie. Je volgt een amateurgezelschap bij hun generale repetitie. Ze krijgen het hard te ‘verdeuren’, want één ding is glashelder: ze zijn nog niet klaar.

Het eerste bedrijf, dat zich afspeelt in een decor dat een soort living is, bouwt langzaam op. Na de pauze speelt de voorstelling zich aan de achterkant van dat decor af. Je ziet wat de personages meemaken als ze niet op scène staan. We Gaan Deur! mondt uit in een absurde komedie vol verwarring, misverstanden en spelplezier. En net als je denkt dat het niet erger kan, drijft alles nog eens heerlijk op de spits. Alles op scène ligt in duigen, maar je avond kan niet meer stuk.

“Eindelijk nog eens een komedie waar alle acteurs razendsnel spelen en zo het publiek van de ene in de andere golf schatergelach lokt.” (Knack Focus)

Zin om een avondje weg te zakken in een theaterzetel en buikpijn te krijgen van het lachen? Boek dan nu jouw tickets via www.ccdeadelberg.be.

Ontdek ook de rest van het theateraanbod 23 – 24 met Het nieuwstedelijk met o.a. Tom Van Bauwel & Michaël Pas, Stijn Meuris, Fien Leysen, Lazarus met Günther Lesage, Greg Timmermans & Stefaan Van Brabandt, Katelijne Verbeke & Evelien Bosmans en Johan Petit.