Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

De Lommelse Amelia Waligora maakt haar debuut op Roland Garros in Parijs

De Lommelse Amelia Waligora maakt haar debuut op Roland Garros in Parijs
Foto Leo Stolck

Fijn nieuws vandaag te lezen op Fan2.Be... De Lommelse Amelia Waligora maakt haar debuut op Roland Garros in Parijs. De 18-jarige nam vorig jaar al deel aan de US Open en Wimbledon.

Waligora is aan haar laatste jaar bezig bij de juniores. Momenteel staat ze op plaats 74 op de ITF ranking. Op haar palmares staan drie enkeltitels en vijf dubbelzeges. Op een grand slam kon ze nog geen wedstrijd winnen. Misschien lukt het haar wel begin juni in Parijs waar ze start in de kwalificaties.

Ondertussen heeft ze ook de stap gezet naar het profcircuit. Op de WTA ranking staat ze op plaats 899. Vorige week bereikte ze de halve finale van een 15.000 dollartoernooi in Antalya. Haar beste resultaat tot nu toe. Waligora is aangesloten bij KTC Diest. De sportgenen heeft ze zonder twijfel van haar papa Mirek, voormalig profvoetballer bij onder meer V. Lommel.

Fan2Be - Amelia Waligora debuteert op Roland Garros
Geen Gilles-Arnaud Bailly of Hanne Vandewinkel meer bij de juniors op Roland Garros maar wel Amelia Waligora. Zij maakt haar debuut in Parijs. De 18-jarige Lommelse nam vorig jaar al deel aan de US Open en Wimbledon.