Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

De Adelberg opent 30ste seizoen

De Adelberg opent 30ste seizoen
Foto Jan Buyens

Gisterenavond opende CC De Adelberg het nieuwe seizoen met 'Songbooks' door de formatie WÖR. Het werd een bijzondere avond, zeker ook met het vierstemmige folk ensemble Hella erbij op het podium! Vóór de voorstelling was er ook nog de opening van de expo van Fabienne Loyens, zie hiervoor ons eerder artikel, en nadien volgde nog een overheerlijke receptie. De Adelberg zet hiermee de toon voor haar 30-jarig bestaan, dat later dit jaar nog expliciet gevierd gaat worden.
Voor aanvang van het concert was er nog de 'traditionele' toespraak door de schepen van cultuur, die afscheid nemend directeur Cindy Daems in de bloemetjes zette, en terzelfdertijd de komst van een nieuwe directeur aankondigde, Max Winters. En daarna was het tijd voor de artiesten...

Met Songbooks slaat WÖR een nieuwe bron van muziek uit de Lage Landen aan. Voor dit programma gaan ze aan de slag met de mooiste zangmelodieën uit verschillende verzamelingen. Het zijn liedjes die al 300 jaar, en vaak langer, mensen raken. WÖR’s interpretatie is vrij, ze zijn niet verlegen om teksten te schrappen of delen toe te voegen. Vanuit een traditionele melodie een sferisch of energiek arrangement opbouwen, dat is waar deze mannen voor staan.  

Voor dit concert nodigden ze Hella uit. Hella is een vierstemmig a capella folk ensemble rond zangeressen Eline De Coninck, Kalinka Verschraegen, Lotte Pauwels en Ahanna Verschraegen. Ze brengen Nederlandstalige composities en arrangementen van traditionele melodieën uit Noord-Europa. Tijdens dit programma maak je kennis met deze vier heldere, warme en kleurrijke vrouwenstemmen.

Video Jan Buyens