Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Dag 2 van de 'Casa Blanca' moord

Dag 2 van de 'Casa Blanca' moord

Vandaag was een vrij belangrijke dag op het assisenproces waar Tom E. terecht staat i.v.m. het aldaar overlijden van David Paul. Lees ook ons verslag van afgelopen vrijdag er hier op na.

Belangrijk, want vandaag kwam o.a. de wetsdokter aan het woord. Veel draaide vandaag ook over het gevoerde onderzoek op zich, waar zowel de verdediging als de openbare aanklager klachten op hadden. Bij momenten werd het ook een erg verhitte discussie tussen meerdere oponenten, onderzoekers en de procureur. Vele vragen werden gesteld, vele bleven ook na vandaag niet of onvoldoende onbeantwoord. Zo is nog altijd niet duidelijk hoe DNA-materiaal op het lichaam van beklaagde terecht kwam, hoe het slachtoffer aan de vele verwondingen kwam (welke niet mogelijk zijn door enkel 'uit bed te vallen' volgens de wetsdokter), waarom beklaagde weigerde mee te werken aan het onderzoek en de reconstructie, ... Volgens de wetsdokter "wijst alles erop dat David Paul gewurgd werd".

Ook toxicoloog Jan Tytgat kwam vanmiddag aan het woord, en hij gaf een overzicht van de vele producten die zowel bij beklaagde als bij het slachtoffer in de urine en bloed gevonden werden. Hij had het ook over het feit dat dergelijke producten, en zeker in combinatie met alcohol, een dodelijke cocktail kunnen vormen, maar ook stelde hij dat dit afhankelijk is van persoon tot persoon.

Ook de hotelgerante en zaakvoerder Franky Cox mochten vandaag komen getuigen over wat zij die bewuste avond gezien en gehoord hadden. Véél wijzer werd daar niemand van, maar de zaakvoerder had nog wel, samen met de verdachte een poging gedaan tot reanimatie, die dus niet gelukt was.

Ook kwamen nog enkele andere getuigen aan bod, zoals een psychiater, die weinig kon bijbrengen aangezien Tom. E. daar niet op visite was geweest. Ook een vriend van Tom en twee van David kwamen getuigen over de persoonlijkheid van betrokkenen. "David was een harde werker, een rustige man, die ook wel van een feestje hield", aldus Sven. En een collega-café uitbaatster Elena verklaarde "David kwam zo goed als elke dag iets drinken bij mij, maar nooit was hij te zat om nog op zijn benen te staan. Drugs heb ik hem ook nooit zien gebruiken."
Daarna werd de zitting gesloten en verdaagd tot morgen.