Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Cultuursmakers bezoeken Duitse militaire begraafplaats

Cultuursmakers bezoeken Duitse militaire begraafplaats

Vanmiddag vond er een studiebezoek van een 15-tal Cultuursmakers-afdelingen (30-tal deelnemers) plaats aan de brede regio, een initiatief van de werkgroep ‘Trips’ van Cultuursmakers die tot doel heeft de afdelingen te inspireren met een mogelijke aanbod van één- of meerdaagse cultuurtrips in Vlaanderen. Voor Lommel werd gekozen om een bezoek te brengen aan de Duitse Militaire Begraafplaats, alwaar ze o.a. door de schepenen van Cultuur (Peter Vanderkrieken) en Toerisme (Karel Wieërs) werden opgewacht. Na de koffie en taart kregen ze een (verkorte versie) van de rondleiding die normaliter wordt gegeven, bij het vertrek ontvingen de deelnemers ook nog een 'goodiebag' met allerlei info over Lommel.

De directe aanleiding van deze dag was de opening van ‘Liberation Garden’ in Leopoldsburg, maar de vereniging had besloten dit uit te breiden met Hechtel-Eksel en Bosland. In dat kader mocht ons ‘Duits Kerkhof’ dus niet ontbreken. Om zoveel mogelijk locaties te kunnen tonen deed de groep dan ook geen volwaardige bezoeken maar beperkten ze zich tot ‘kennismakingsbezoeken’ met informatie-uitwisseling.

De bezochte locaties vandaag waren:

CC Leopoldsburg, met ontvangst met koffie en soldatenkoek, Liberation Garden, Octavie, de marketentster met ‘Piot’ als aperitief, MKOK met een gamellenmaaltijd als lunch.

Het ‘Geheim Kerkhof’, De Korhaan, de Teutenhuizen en een rit langs Pijnven met info over dit fiets- en wandelgebied.

En tot slot dus de Duitse Militaire Begraafplaats met als afsluiter koffie en ‘Limburgse vlaai’ en nog wat extra info over onze stad.