Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Community wedstrijd bij Lommel SK nu zondag

Community wedstrijd bij Lommel SK nu zondag
Lommel SK

Na de nederlaag in Dender, kan Lommel SK zich weer rechtten thuis tegen Francs Borains nu zondag om 13.30 uur. Mét de supporters moet dit zeker wel lukken! Wees er zondag ook op tijd bij, want alle jeugdploegen worden voorgesteld, er is een schminkstand, er zijn springkastelen en véél meer!

En er is nog méér zondag... De wedstrijd van zondag staat in het teken van ‘𝐋𝐨𝐦𝐦𝐞𝐥 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐲’. Dit is een nieuw initiatief van de club met als doel de fysieke en mentale gezondheid van lokale jongeren te verbeteren. Voor de lancering - en om een return-on-investment te garanderen - werkten Lommel SK en City Football Group samen met deskundige onderzoekers op sociaal en educatief gebied, lokale overheden, City Football Group, de Belgische Pro League en de Vrije Universiteit Brussel. Samen concludeerden deze groepen dat 'Lommel in the Community' lokale jongeren kan ondersteunen op het vlak van gelijke kansen, inclusiviteit en mentale gezondheidszorg.

De komende jaren zal de stichting initiatieven nemen die een directe impact hebben op het verbeteren van de gezondheid van onze jongeren. Hiervoor heeft de club een strategisch plan geschreven dat sterke ambities laat zien en vanaf nu wordt uitgerold. Voor het eerst in de geschiedenis van deze club zullen we ons structureel inzetten voor gemeenschapswerk.

Lommel SK CEO, Mike Green zei: "Iedereen weet hoe nauw dit onderwerp mij aan het hart ligt. Ik ben dan ook verheugd dat we na maanden van hard werk de stichting 'Lommel in the Community' officieel kunnen lanceren hier in Lommel. Naast het project 'LSKIDS' lanceren we vandaag ook 'Healthy Goals'. Dit project zal een grote impact hebben in onze stad en regio omdat we een duurzaam gemeenschapsveld creëren waar kinderen uit de buurt op een interactieve manier kunnen spelen en plezier maken. De komende jaren zullen we voetbal gebruiken om kansen te creëren en een impact te hebben op het leven van alle kinderen die in deze prachtige stad wonen."

Healthy Goals

De campagne 'Healthy Goals' - een samenwerking tussen stichting 'Lommel in the Community' en Stad Lommel - zal geld inzamelen voor de aanleg van een interactief en open voetbalveld in de Lommelse speeltuin voor meisjesvoetbal.
Alle fondsen die vanaf nu tot eind september 2023 door fans en supporters worden ingezameld voor 'Healthy Goals' worden door de club verdubbeld, euro voor euro. De eerste 'geldophaling' gebeurt nu zondag tijdens de wedstrijd tegen Francs Borains. Er zullen speciale 'Lommel in the Community bekers' beschikbaar zijn. Je betaalt op zondag 3 euro waarborg voor je beker en indien je deze mee naar huis neemt, heb jij dus mee geïnvesteerd in het Healthy Goals project en ben je de eigenaar van deze unieke herbruikbare beker.