Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Celtic Night 24: straffe bands en veel sfeer

Celtic Night 24: straffe bands en veel sfeer
Foto CC De Adelberg

Celtic Night is al vele jaren een traditie in CC De Adelberg. Het Keltische muziekfestival was afgelopen zaterdag aan haar 24ste editie toe. Er stonden drie fantastische bands op het programma. Zij namen het publiek mee op een wervelende reis doorheen de Keltische muziek.

BEO uit Bretagne opende de avond. De trouwe bezoeker kende Erwan Menguy misschien nog van enkele jaren geleden. Toen trad hij tijdens Celtic Night op in duo met Kevin Le Pennec. BEO staat normaal gezien met 3 op het podium, maar omwille van stormschade kon Yoann An Nedeleg (uilleann-pipes, fluit) er jammer genoeg niet bij zijn. Dit hoefde echter de pret niet te bederven. Erwan (traverso fluit) en Martine Chapron (bouzouki) speelden prachtige hedendaagse Ierse muziek in combinatie met persoonlijke composities en traditioneel repertoire.

Siobhan Miller, aanstormend talent uit Schotland, werd al 4 keer uitgeroepen tot Schotse Singer of the Year. Voor Celtic Night bracht ze haar band mee. Ze speelden een combinatie van traditionele Schotse ballades en modernere folk- en singer-songwritermuziek. Siobhan wist met haar kraakheldere stem en haar charme het Lommelse publiek moeiteloos voor zich te winnen.

De straffe band Téada uit Ierland sloot de avond af. Téada is één van de meest geprezen en invloedrijke groepen in de Ierse traditionele muziekscene. Ze zijn bijna een volledig jaar op tournee geweest, van Amerika tot Canada, doorheen Europa, in Dranouter en speciaal voor Celtic Night hielden ze ook halt in Lommel. Tristan Rosenstock (percussionist) kon wegens ziekte helaas niet meekomen, maar Oisin Mac Diarmada (fiddle), Paul Finn (button accordeon), Damien Stenson (fluit), Seán McElwain (gitaar/bouzouki) en Samantha Anne (dans) maakten er ook met z’n vijven een schitterend optreden van.

Behalve de prachtige concerten was er ook een erg gezellige sfeer zowel in de zaal als in de Cultuubar waar de bezoekers tijdens de pauzes iets kon drinken en de artiesten ontmoeten. Het publiek was dan ook erg enthousiast. We kijken alvast uit naar de jubileumeditie in 2024!

Meer van CC De Adelberg:

CC De Adelberg
Welkom op de website van CC De Adelberg