Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

"Blue Oxigène", een overzichtstentoonstelling van Koen Lemmens

Dit weekend werd de overzichtstentoonstelling ‘Blue Oxigène’ van Koen Lemmens geopend in het cultuurcentrum De Adelberg. In deze tentoonstelling ‘Blue Oxigene’ heeft de Lommelse kunstenaar zich laten leiden door de kleur blauw die hij vaak in zijn werken gebruikt. Er hangen een 50-tal werken die een doorsnede zijn van zijn creatief handelen tot op vandaag.

Koen Lemmens viert met deze tentoonstelling zijn 60ste verjaardag. Van 1981-1988 studeerde hij aan het Provinciaal Hoger Instituut voor Kunstonderwijs(PHIKO) te Hasselt in het Atelier Monumentale Kunsten, bij docent Jos Jans. Na werkzaam te zijn geweest als assistent docent op het PHIKO, is hij sinds 2001 leerkracht Expressie in WICO Campus Overpelt.

Als beeldend kunstenaar is hij sinds 1990 actief in eigen atelier: ontwerp en uitvoering van Illustraties, grafisch ontwerpen, autonome kunstwerken en monumentale murale en ruimtelijke creaties.

Zijn beeldend en ruimtelijk werk heeft vaak Sacrale inhouden. Zo werkt hij als vormgever voor paaskaarsen bij het kaarsenbedrijf Spaas.

De expo is te bezoeken vanaf zondag 12 tot en met zondag 19 november tijdens de openingsuren van het cultureel centrum. Op zaterdag 18 en zondag 19 november van 14u00 tot 17u00 in aanwezigheid van de kunstenaar.