Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Bijzonder verhaal van Husam

Bijzonder verhaal van Husam
Foto Fedasil

Husam verblijft sinds midden december 2023 in het opvangcentrum van Fedasil op het Parelstrand, en is afkomstig uit Jemen. En hij heeft dromen, veel dromen. Maar ééntje wil hij hier in het bijzonder met ons delen, nl. zijn passie voor fotografie. En wie weet zien we binnenkort hier op onze site ook wel foto's van hem verschijnen?

“Ik ontdekte mijn talent voor fotografie in België. Tijdens mijn bezoeken aan Antwerpen en Brussel maakte ik regelmatig foto’s, maar het was nooit mijn doel om professioneel aan de slag te gaan. Tot mensen me zeiden dat ik echt goed was. Ik zou graag fotografie gaan studeren, maar daarvoor wil ik eerst het Nederlands beheersen. In Jemen ging ik enkel naar de middelbare school en kreeg ik de kans niet om een opleiding te volgen. Nu ik in België ben, wil ik daar verandering in brengen.”

Husam’s ogen fonkelen. “Mijn liefde voor fotografie is een uitgestrekte zee. Ik kan er oneindig lang over vertellen, omdat het mijn grote passie is. Ik fotografeer het liefst landschappen en historische gebouwen, maar ik vind het zeker niet erg om foto’s te maken van mensen, dieren of andere dingen. Ik experimenteer ook met video’s, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar fotografie.”

Met zijn IPhone in de hand toont Husam hoe je goede foto’s kan maken: “Momenteel heb ik geen geld om een camera te kopen, dus gebruik ik mijn gsm. Nadien stel ik de belichting van de foto’s bij en doe ik wat aanpassingen. Ik speel graag met de bewerkingen. De foto’s zijn goed, maar niet perfect. Daarvoor heb ik een echte camera met extra lenzen nodig. Ik ben volop op zoek naar een job, zodat ik centen kan verdienen om professionele materialen te kopen. Zo kan ik van mijn hobby een beroep maken.”

Husam wil met zijn foto’s zijn liefde voor België tonen: “Ik ben van dit land beginnen houden, omdat ik hier geholpen word en kansen krijg. Ik wil België op een bijzondere manier bedanken door prachtige plekken te fotograferen en de schoonheid van het land vast te leggen. Ik vind onbekende plaatsen even belangrijk als toeristische gebouwen. Er zijn veel mooie locaties die door fotografen verwaarloosd worden, maar op deze details wil ik juist focussen. Ook dit behoort tot de pracht van België.”

“Mijn ambitie? Ik heb veel dromen, maar wil ze stap voor stap bereiken. Ik hoop de komende jaren veel ervaring op te doen. Het is nog even afwachten of ik effectief in België mag blijven, maar op een dag zal ik als fotograaf op grote evenementen staan. Niets houdt me tegen om mijn droom te verwezenlijken. Mijn doel is om de lens van België te worden en de mooiste plekken van dit land met de rest van de wereld te delen. Ik heb al een naam voor mijn toekomstige social media-accounts waarop ik mijn foto’s zal delen: België door de lens van Husam. Klinkt goed, toch?”, lacht Husam fier.

En wie weet zijn er nu wel lezers die hier of daar een iets ouder toestel hebben staan dat niet meer gebruikt wordt? Dan lijkt Husam een bijzonder goed doel om dit weg te schenken...