Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Bijzondere expo van Fabienne Loyens geopend

Bijzondere expo van Fabienne Loyens geopend
Foto Jan Buyens

De Adelberg opende niet alleen het theaterseizoen vanavond... Ook de expo van Fabienne Loyens opende de deuren, en dit met bijzonder prachtig werk. De meerderheid van dit werk werd trouwens speciaal gecreëerd voor deze tentoonstelling in het kader van het 30-jarig bestaan van De Adelberg.  Na een welkomstwoord door Cindy Daems, en en speech van schepen Peter Vanderkrieken duidde Johan Delanghe het werk van Fabienne in al haar facetten. En uiteraard kregen de genodigden en heerlijk glaasje aangeboden...

In Let’s take nature as our religion! vertelt elk werk een verhaal over de complexe relatie tussen mens en natuur, en hoe religie, devotie en sacraliteit daarin vaak een rol spelen. Zijn wij een losgeslagen individu binnen de prachtige natuur? Of zijn we verbannen uit het paradijs door ons eigen bewustzijn? En kan religie ons helpen om terug te keren naar een verloren wereld? Deze vraag is actueler dan ooit, en vormt het onderwerp van maatschappelijke debatten. Fabienne Loyens participeert op subtiele wijze in deze discussie. Haar kunstwerken raken aan de schoonheid van de natuur en de urgente noodzaak om deze te beschermen. Deze tentoonstelling biedt een moment van reflectie. Fabienne nodigt ons uit om na te denken over onze plaats in de wereld en de verantwoordelijkheid die we hierbij hebben.

Fabienne Loyens studeerde in 1991 af aan de MAD Faculty Hasselt in de afdeling keramiek en behaalde in 2006 aan datzelfde instituut een Master in de Glaskunst. Fabienne is een gedreven keramiste die met de natuur als vertrekpunt het medium persoonlijk inkleurt en het door assemblage met andere materialen een eigen gezicht geeft.

Je kan de tentoonstelling bezoeken vanaf morgen, zaterdag 23 september t.e.m. zondag 5 november tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum en iedere zondag van 14 tot 17 uur. Op 1 en 2 november is de tentoonstelling uitzonderlijk geopend van 14 tot 17 uur. Op zondagen kan u de tentoonstelling bezoeken in aanwezigheid van de kunstenares.