Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Bijzondere expo 'Chromatics' in De Adelberg

Bijzondere expo 'Chromatics' in De Adelberg

CC De Adelberg presenteert een bijzondere tentoonstelling van de Antwerpse fotograaf Stig De Block. BACK TO BACK Chromatics is een vervolg op zijn debuut expo die een intiem portret schetst van de unieke Lowrider gemeenschap in de buitenwijken van Los Angeles.

Met zijn debuut expo BACK TO BACK From Backyard to Boulevard uit 2022 gooit de Antwerpse fotograaf Stig De Block zowel nationaal als internationaal hoge ogen. Voor deze solotentoonstelling reisde Stig vijf jaar lang (2018-2023) heen en weer naar Los Angeles waar hij integreerde in één van de ruigste buurten; daar waar Latins en Blacks elkaar vinden, back to back, in hun liefde voor getunede Lowriders.

Cultuurcentrum De Adelberg Lommel stelt nu BACK TO BACK “Chromatics” voor, een nieuwe tentoonstelling van De Block met ongepubliceerd werk en een kennismaking met zijn eerste digitale schilderijen. Geïnspireerd door Thump Records graphics en chroom afwerking op Lowrider auto's, buigt Stig de originele lichtbron en voegt kleuren toe die inherent zijn aan het reflectiepalet van chroomtinten. Bovendien maakte Stig video-opnames van de gesprekken die hij voerde in de Lowrider gemeenschap. Naast de 2D-werken worden ook enkele chromen objecten afkomstige uit en/of gemaakt door de Lowrider gemeenschap tentoongesteld.

Dat Stig De Block ondertussen ook achter de lens staat voor grote namen als Dries Van Noten, Louis Vuitton en Armani, onderstreept enkel zijn immense talent. Hij verweeft zijn commerciële shoots moeiteloos met artistiek hoogstaand werk. Manu Bloemen cureert zijn vierde tentoonstelling in opdracht van CC De Adelberg. Met Stig De Block voegt hij een mooie en bijzondere naam toe aan zijn curatorschap voor Galerij CCDA.  

De tentoonstelling is geopend van donderdag 18 april tot en met zondag 19 mei ’24 in Galerij CCDA Lommel en is gratis te bezichtigen. De openingsuren kan je nalezen op www.ccdeadelberg.be.