Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Allereerste carnaval in Lommel in 1953 - prijsvraag

Allereerste carnaval in Lommel in 1953 - prijsvraag

We hebben voor u enkele mooie beelden gevonden van de allereerste carnaval in onze stad in 1953... Ook de toenmalige flyers die bedeeld werden met het programma, de carnavalliedjes,... Met dank aan Fred Kemps hiervoor.

Maar weet u waar deze foto's gemaakt werden? In welke straat? Mail ons deze straatnaam door ten laatste nu zondag 20.00 uur en maak kans op enkele mooie prijzen, zoals een 'Rondje Loemelaer', of het laatste boek van onze columnist Danny Vandenberk. Veel geluk... Mailen aan: lommelsegazet.win@telenet.be mét vermelding van naam en adres + het antwoord uiteraard!

Later volgen nog veel meer van dit 'oude fraais' op onze Facebookpagina!

Leuk weetje...

Er bestaat wat twijfel over. Of de carnavalsgroet ‘alaaf’ nu van het carnavalsgetal ‘elf’ komt of van het Oud-Keulse dialect ‘all af’, wat ‘alles aan de kant’ betekent. Waar geen twijfel over bestaat is dat in Lommel het carnavalsweekend voor de deur staat.

Zondag -de 11e!- trekt de carnavalsstoet door het stadscentrum en maandag is er de traditionele kinderstoet in Lutlommel. 𝗗𝗲 𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴 𝗶𝘀 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗲𝗶𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻. Op www.lommel.be/carnaval vind je alle praktische info. De route, afsluitingen, parkeren, enz.