Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Activiteiten Natuurpunt tijdens Witterdagen

Activiteiten Natuurpunt tijdens Witterdagen
Foto Natuurpunt

De Vloeiweide:Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid

Onder het moto 'Kijken, leren en proberen' nodigt Natuurpunt Lommel iedereen uit om op de Vloeiweide te komen kijken naar de voorbereidende werken van het “witteren”.

Zaterdag 17 februari vanaf 9 uur gaan ze 'zoeven'. Bezoekers kunnen de vrijwilligers aan het werk zien bij het voorbereiden van de greppels en slootjes. Iedereen die dat wenst, mag helpen. Uiteraard is kijken ook gewoon toegestaan.

Dinsdag 27 februari zal de sluis geopend worden om het perceel te bevloeien.Vanaf 9 uur kunnen de bezoekers zien hoe het water stilaan zijn weg zoekt op de bedden en hoe de vrijwilligers dit sturen door hier en daar de zoeven manueel bij te werken. En iedereen mag helpen. Laarzen noodzakelijk, maar zonder laarzen kan je ook komen kijken.

Zondag 3 maart om 14 uur kan je deelnemen aan geleide wandelingen op de bevloeide percelen. De gidsen van Natuurpunt nemen je mee op ontdekking in dit unieke landschap met bijzondere verhalen.

Plaats van afspraak is telkens het Wateringhuis in Lommel Kolonie (Wateringstraat). Het Wateringhuis zal deze dagen vrij toegankelijk zijn om je te verwarmen en/of om de innerlijke mens te versterken.