Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Accordeon Folie IV zorgt voor Parijse ambiance in De Adelberg

Accordeon Folie IV zorgt voor Parijse ambiance in De Adelberg
Foto Sylvie Lodewijks

Accordeon Folie ontving zaterdagavond topmuzikanten uit zowel eigen land als uit Frankrijk. De vierde editie van dit unieke accordeonfestival dompelde het publiek onder in de wereld van de Franse musette. 

Gwen Cresens deelde vol passie zijn kennis over de accordeon en de Parijse blues en presenteerde jonge talenten Jaëla Verheye (20) en Tristan Van der Keelen (16). Zij lieten in de Kleine zaal een sterk staaltje accordeonspel horen.

Het expressieve Duo Paris-Moscou opende het festivalconcert in de schouwburg. Domi Emorine & Roman Jbanov zorgden voor vuurwerk met traditionele volksmuziek afgewisseld met originele composities.

Na de pauze stond het vituoze Marcel Loeffler Quartet op het programma. Zij combineerden tijdens een sfeervol concert traditionele gypsy jazz met moderne invloeden. 

Als afsluiter was er het après-concert van Duo Septyn, met Seppe Vande Walle op accordeon en Tijn Huylebroeck op piano en gitaar. Het publiek kreeg in de knusse en ongedwongen setting van de Cultuurbar een heerlijke mix geserveerd van swing musette, tango en lichte jazz.

Accordeon Folie IV was een voltreffer! Het publiek genoot duidelijk van dit muzikale bad en van de ambiance. Op naar een volgende editie.