Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nog 100 keer slapen vóór Rockwood…

Nog 100 keer slapen vóór Rockwood…
Channel Zero

De temperaturen zijn (eindelijk) een beetje aan het stijgen, en ook de ‘koorts’ bij organisatoren en publiek begint te stijgen voor een schitterende muzikale zomer in Lommel. Wie de artiesten op ‘Lommel Leeft’ en ‘Lommel Swingt’ zullen zijn is nog niet geweten, maar de andere festivals zijn wél compleet met hun programma, denk aan ‘Rampage’, ‘Pinopop’, ’Schlagerbos’ en ‘Company festival’. Voor ieder wat wils dus.

Maar hét festival van deze zomer (zeker voor de rasechte rockliefhebber) belooft Rockwood te worden. Na drie edities begin jaren ’90 ging dit fantastische festival met namen als Fisher-Z, Golden Earring, Fishbone en The Stray Cats ter ziele, maar zie… 31 jaar na datum herrees het concept én de naam uit de as en op zaterdag 3 augustus wordt het Burgemeesterspark omgetoverd tot één grote festivalweide met twee podia en 11 geweldige bands!

Nog exact 100 keer slapen dus om te genieten van de sfeer van ‘toen’ en van ‘nu’ met bands zoals Peuk, School is Cool, Breakfast at Midnight, De Mens, DeWolff en Channel Zero. Maar ook onze Lommels Koala Disco zal er staan, en wie weet zelfs als winnaar van Humo’s Rock Rally 2024! Want de finale hiervan vindt nu zondag plaats in de AB. U kan alvast voor hen stemmen voor de publieksprijs: stem hier.

💡
Een klein wist-je-dat-je: het is vandaag exact 11.183 dagen geleden dat de laatste noot weerklonk op Rockwood editie 1993 op de Balendijk, toen met afsluiter Fishbone. Op 3 augustus zal het dus 11.283 dagen geleden zijn… Zó lang dus zonder Rockwood!

Nog géén tickets? Klik hier voor de website van het festival en u verneemt alles over de bands, de line-up, en u kan in één keer tickets bestellen…

En wij… wij volgen alles netjes op en brengen u de komende weken en maanden het laatste nieuws van dit festival, alle info over de bands, én nadien uiteraard een uitgebreide fotoreportage!