Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zondag 14 mei 2023 van 10.00 tot 18.00u organiseert Toerisme Lommel de Molenfeesten bij de Leyssensmolen

Zondag 14 mei 2023 van 10.00 tot 18.00u organiseert Toerisme Lommel de Molenfeesten bij de Leyssensmolen

Een ambachtenfestival met live demonstraties van oude ambachten, handwerkers en toffe kinderanimatie. Méér dan 50 vaklui demonstreren er de passie voor hun stiel; mandenvlechters, schapendrijvers, hoefsmeden, keramisten, imkers, houtkappers, kantklossers, zeeldraaiers, raku stokers … Er zal zelfs een mobiele glasoven aanwezig zijn.

Meerdere momenten per dag kan je de fascinerende roofvogelshow aanschouwen, meedansen op de swingende ritmes van de drumband van Harmonie Hoop in de Toekomst & je ogen uitkijken bij de vlaggendans van dansgroep Imago Tijl (choreograaf Luc Morren).

Ook worden er rondleidingen gegeven in de Leyssensmolen, door de Lommelse molenaars.

Zelfs de kinderen zullen zich op de Molenfeesten niet vervelen! Ze kunnen op wandel gaan met ezels, achter trekpaarden aan sleeën, allerlei creatieve workshops volgen, zich spelenderwijs uitleven met de oude volkspelen & een kasteel van stro opklauteren. Aan de hand van een opdrachtenkaart kunnen de kinderen stempels verzamelen bij verschillende activiteiten. Als de opdrachtenkaart vol is, ligt er een prijs op hun te wachten aan de infostand van Toerisme Lommel!

Wie van al het spektakel rondom de Leyssensmolen een knorrende maag krijgt, heeft ook genoeg opties; varken aan het spit, broodje molenburger, frietje stoverij … Er worden zelfs pannenkoeken gemaakt van ter plekke gemalen meel! En als zoet dessert kan je smullen van een verrukkelijk Lommels Saharataartje.

Rondom het terrein van de Molenfeesten is er een gratis fiets- en autoparking voorzien.

Meer informatie op

Molenfeesten - Toerisme Lommel
Zondag 14 mei 2023 van 10.00 tot 18.00u organiseert Toerisme Lommel de Molenfeesten bij de Leyssensmolen. Een ambachtenfestival met live demonstraties van oude ambachten, handwerkers en toffe kinderanimatie. Meer dan 50 vaklui Meer dan 50 vaklui demonstreren de passie voor hun stiel; mandenvlech…