Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zo was Lommel... op nostalgeo.com

Zo was Lommel... op nostalgeo.com

Vandaag brengen we in onze rubriek 'Uit de oude doos' een bijzonder initiatief onder de aandacht, nl. eentje van Erfgoed Lommel samen met Antonie Broeks.

Zij werken al vele jaren goed samen om aan de hand van oude ansichtkaarten en foto’s verhalen te vertellen over ‘zo was Lommel…’. Heel wat foto’s en artikels verschenen in het tijdschrift “Te Lomelle op die Campine”. In 2007 rolde zelfs een fotoboek van de drukpersen met als titel “Mijn dorp in de kering”.

De auteurs van dat fotoboek, Antonie Broeks en Veerle Leysen, zijn een tijd geleden een nieuw project gestart. Gebruik makend van de schitterende website nostalgeo.com plaatsen ze oude ansichtkaarten en foto’s van Lommel op het internet.

Iedereen kan de beelden vrij bekijken. Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen. Gewoon je computer aanzetten en met je browser surfen naar ‘nostalgeo.com‘ en klik dan op het label ‘ga meteen naar de kaart’, zo eenvoudig is het. Je krijgt de oude ansichtkaart te zien, op de huidige locatie, en door op de foto de slider naar links te bewegen, krijg je dan de huidige situatie te zien! Bijzonder interessant.

En voor wie er niet genoeg van krijgt, organiseert NEOS op dinsdag 16 april een boeiende lezing door Antonie over Lommelse zichtkaarten om 14.00 uur in zaal Harmonie. Méér info onder de twee oude zichtkaarten.

💡
Ook Erfgoed Lommel zoekt nog oude foto's van Lommel en haar bewoners. Dus heb je er zo thuis nog liggen, breng deze op Erfgoeddag 21 april tussen 13 en 17 uur naar de Bibliotheek, en ze worden ingescand naar een nieuwe website. En... u zou ons véél plezier doen om deze foto's ook aan ons te bezorgen, gewoon effe mailen aan lommelsegazet@telenet.be!

Veel kijkplezier!

Hieronder alvast een zeer klein voorsmaakje van de vele foto's die je op deze site terugvindt, een eerste van de Lepelstraat (alhoewel er Adelberg op de kaart zelf staat) en een van op Lutlommel.