Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Artiest: Bob Marley & The Wailers
Album: Live Forever (The Stanley Theatre, Pittsburgh, PA, September 23, 1980)
Releasedate: 2011

Zoals je vorige week al kon lezen heb ik de liefde voor muziek met de paplepel meegekregen van mijn vader. één artiest die bij ons thuis veel opstond was dan ook Bob Marley. Hier is dan ook een grote adoratie voor ontstaan. The King Of Reggae aan het werk zien zal spijtig genoeg niet meer lukken. Maar samen met mijn vader zijn we wel al diverse keren gaan kijken naar The Rootsriders (een Nederlandse Bob Marley coverband waarvan de zanger hard lijkt op Bob Marley) en hebben we ook al een paar zonen van Bob aan het werk gezien. Een paar jaar geleden kwam daar nog eens bij dat we Bob Marley zijn begeleidingsband, The Wailers, live hebben gezien in de Effenaar. Veel dichter als dit kunnen we spijtig genoeg niet komen.

Omdat het moeilijk kiezen was welk album ik van Bob Marley zou pakken voor deze plaat van de week, heb ik er voor gekozen om de plaat te nemen die ik als laatste heb toegevoegd aan mijn collectie. Dit is een prachtig live album dat bestaat uit 3 lp's en ook nog eens 2 cd's bevat. Heel het concert uit 1980 staat hierop.

Geniet ervan!