Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week
Foto: wikiportret.nl - Author - Paul Van Welden - Permission CC-BY-SA 4.0


Artiest: Zjef Vanuytsel
Album: De Zotte Morgen
Releasedatum: 1970

Zoals je zult merken in deze rubriek is mijn muzieksmaak vrij breed. Dit gaat van pop, rock, indie, jazz, blues, .. tot kleinkunst. En misschien is deze laatste ook wel de muziekgenre waar ik het vaakst naar luister. Een artiest die dan zeker niet mag ontbreken is Zjef Vanuytsel. Een van zijn bekendste werken, De Zotte Morgen, is uitgroepen tot Vlaams Cultureel Erfgoed. En terecht als je het mij vraagt!

Naast dit meesterwerk heeft Zjef nog heel wat parels op zijn palmares staan. Denk aan Het Dorp, Ik Weet Wel Mijn Lief, Houten Kop, ... . En deze zijn allemaal terug te vinden op dit geweldig album. Je zou bijna denken dat het hier gaat om een greatest hits album ;-)!
Geniet ervan!