Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Artiest: Quincy Jones
Album: Big Band Bossa Nova
Releasedatum: 1962

Tijd voor een streepje jazz. Er zijn ondertussen al heel wat verschillende genres gepasseerd in de Ziel Voor Vinyl's plaat van de week. Maar jazz ontbrak tot nu toe nog. Jazz heb ik tijdens mijn studententijd leren appreciëren en ik zou het nu niet meer kunnen wegdenken in mijn muziekstijl.

Dit album heb ik nog maar pas in mijn collectie zitten. Quincy Jones is een grote naam in de jazz wereld, maar om eerlijk te zijn kocht ik het album vooral voor het nummer 'Soul Bossa Nova'. De reden hiervoor is dat één van mijn lievelingsfilms van Austin Powers is. In de eerste film van Austin Powers komt namelijk dit liedje voor. En voor mij is het nummer dus ook voor altijd verbonden met deze film. Ik kan het nummer niet meer horen zonder aan de film te denken.

Maar ook buiten dit nummer staan er zeer leuke Latin Jazz nummers op het album. Zeker de moeite dus om hem aan te schaffen of in ieder geval te beluisteren!

Geniet ervan!