Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week


Artiest: Bruce Springsteen
Album: The Ghost of Tom Joad
Releasedate: 1995

De plaat van deze week is van niemand minder dan 'The Boss', oftewel Bruce Springsteen. Dit album dat uitgebracht is in 1995 stond vanaf het begin dat ik met vinylplaten bezig ben op mijn wantlist. Maar er was één probleem. Het album was maar één keer uitgebracht en dus een ware collectors item geworden doorheen de jaren. Wou je een exemplaar kopen op Discogs (Onder vinylverzamelaars een zeer bekende website) moest je dan ook al snel een bedrag van 180 euro neertellen om zo'n exemplaar toe te voegen aan je collectie. Dat trok mijn portemonnee echter niet. Maar in 2018 werd mijn roep om hier een heruitgave van te publiceren gehoord en kon ik het album eindelijk toevoegen aan mijn verzameling.

Zoals jullie eerder konden lezen is Bob Marley een grote held van mij. Maar Bruce Springsteen mag hier gerust aan toegevoegd worden. Dit album vind ik veruit zijn beste album en staat misschien wel in mijn top 10 beste albums ever. Het album telt 12 nummers. Het is misschien niet direct het album waar je aan denkt als je aan Bruce Springsteen denkt. Want het is iets ingetogener als zijn ander werk. Maar het sleept je van begin tot eind mee in een mooie sound.

Geniet van Bruce zijn zang, gitaar en mondharmonica!