Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week


Artiest: Stad Van Licht
Album: Stad Van Licht
Releasedatum: 2009

Na vorige week hebben we de Limburgse smaak (of was het nu vlaai ;-) ) goed te pakken. Sterker nog we blijven in Lommel. In 2015 mocht ik op 21 november niemand minder dan Stad Van Licht verwelkomen in mijn toenmalig café Bar-a-bas. Wat volgde was een geweldig optreden met een grote opkomst. Het jaar daarvoor zag ik ze ook al live in Het Depot in Leuven.

Na hun debuutplaat brachten ze in 2014 een tweede langspeler op de markt, Stad Van Licht II. Ook zeker de moeite om te beluisteren. Ik koos voor het eerste album omdat het nummer Daylight toch altijd mijn favoriet is geweest. Lekker dromerige Indierock.
De band is ondertussen niet meer actief, al kan je verschillende muzikanten nog wel zien met hun andere projecten.
Geniet ervan!