Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week


Artist: Orgel Vreten
Album: Live At The Tivoli
Releasedate: 2014

Ik heb altijd het geluk gehad dat ik vroeger vaak mee mocht naar concerten met mijn vader en zijn kameraden. Een van deze optredens was van de Nederlandse band Orgel Vreten. En wat een fantastische live band is dit! Het concept is simpel: twee hammondorgelartiesten nemen het tegen elkaar op gedurende het hele concert en worden daarbij ondersteund door een bassist en drummer. Daarnaast zijn er telkens ook gastmuzikanten die mee doen. De eerste keer dat ik ze zag was in de Effenaar in Eindhoven. Maar al snel volgde meerdere concerten die we bezochten.

Zo was ik aanwezig op dit concert dat live is opgenomen en uitgebracht op vinyl. Mijn absoluut favoriet nummer van deze plaat is Limit To Your Love. Origineel van Feist, maar ook James Blake heeft er een heel bekende versie van gemaakt. Maar als je aan mij vraagt wat ik de beste versie vind... dan verwijs ik je graag naar deze prachtige uitgave van Orgel Vreten.
Als je goed kijkt op de achterkant van de hoes vind je mij trouwens terug tussen het publiek.
Geniet ervan!