Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Artiest: Cuby & The Blizzards
Album: Live
Releasedatum: 1977

We blijven nog even in Nederland. Een toch wel legendarische band Cuby & The Blizzards is deze week aan de beurt. Deze bluesband uit Grolloo werd geformeerd door Harry ''Cuby'' Muskee. Niemand minder dan Herman Brood was in de succesjaren lid van deze groep. De band heb ik via mijn pa leren kennen. Toen ik het vinyl leerde kennen ben ik op onze zolder op zoek gegaan naar de oude pickup en platen van mijn vader. En al snel kwam dit album op de platenspeler terecht. 

Nadat ik ondertussen zelf mijn eigen platenspeler had aangeschaft en mijn eerste platen had gekocht bleef ik deze toch geregeld draaien. Toen ik later op kot ging in Leuven en mijn platenspeler meenam, nam ik ook stiekem de plaat van Cuby & The Blizzards mee om hem toch te kunnen blijven beluisteren. Maar ondertussen was het vuur van mijn pa ook opnieuw aangewakkerd en begon hij ook steeds meer platen op te zetten en zelfs nieuwe platen te kopen. En natuurlijk als je zo'n goeie plaat als deze van Cuby hebt, wil je hem ook kunnen afspelen. Dus de plaat verhuisde al snel terug naar Lommel in de platenbak van mijn pa. 

Er zat niks anders op dan een eigen exemplaar op de kop te tikken. Wat dan ook snel gebeurde! Origineel is de plaat uitgebracht onder de naam: Old Times - Good Times.

Geniet ervan!