Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week


Artiest: Baby Huey
Album: The Baby Huey Story (The Living Legend)
Releasedatum: 1971

Een paar weken geleden sprak ik over de Black Pumas, een tip die ik kreeg van mijn collega Jan toen ik nog werkte in het jeugdhuis van Mol. Deze week deel ik graag nog een tweede gouden tip die ik van hem kreeg: Baby Huey. We organiseerde in het jeugdhuis zelf een platenbeurs en Jan had wat lp's meegenomen om tijdens de platenbeurs op te kunnen zetten als achtergrondmuziek. Mijn oog viel direct op het album van Baby Huey. Jan verzekerde dat dit echt een top album was. 

Omdat de beurs pas in het weekend was, en ik niet kon wachten werd er beroep gedaan op Spotify en luisterden we die voormiddag op onze bureau naar heel het album. En inderdaad dat smaakte naar meer! 

Ik ging dan ook direct op zoek naar een exemplaar op vinyl. Maar tijdens mijn zoektocht bleek al vrij snel dat het om een collector's item ging en er bijna geen exemplaren meer te koop zijn. Uiteindelijk, na lang zoeken, vond ik hem toch tweedehands online. Door het vroeg overlijden van Baby Huey, hij stierf op 26 jarige leeftijd door een hartaanval, is er maar één solo album uitgebracht van hem. Sterker nog, dit album was nog niet helemaal klaar toen hij stierf. Om toch tot een volwaardig album te bekomen is er gebruik gemaakt van instrumentale nummers die vooraf al waren opgenomen.

Het album bestaat vooral uit covers. Maar wat voor covers! Bij het horen van A Change Is Going To Come kreeg ik direct kippenvel. 
Geniet ervan!