Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zachter weer, met buien

Zachter weer, met buien

Na een wat kouder intermezzo zijn we nu weer in een zachter weertype terechtgekomen.

Spijtig genoeg houdt dit in dat dit weekend ook weer aan de natte kant verloopt.

Vandaag wordt het geleidelijk zwaarbewolkt met regen die vanuit Frankrijk naar ons toekomt. Er kan een behoorlijke plens regen vallen, tussen 10 en 15 liter water per vierkante meter. Het is wel zacht tot 10 graden bij een aanwakkerende zuiden-, later westenwind met rukwinden tot 75 km/h.

Zondag begint met opklaringen maar later wordt het bewolkt weer met kans op buien, al blijven de zachte temperaturen tot 10 graden behouden. De wind blijft stevig doorwaaien uit westelijke richtingen. De nachttemperatuur ligt dit weekend rond een zeer zachte 8 graden.

Van maandag tot woensdag blijft het erg zacht met maxima tot 10 graden en minima rond 7 graden en kans op buien, maar tussendoor ook wat opklaringen. De kans op buien is het kleinst op maandag. Maandag is het nog erg winderig, nadien neemt de wind in kracht af en wordt het rustiger.

Donderdag en vrijdag verlopen droger en wat frisser: 7 graden overdag en 2 graden in de nachtperiode. Er is op donderdag meer zon dan op vrijdag. De wind blijft zwak uit westelijke richtingen.

Ook nadien blijft het zachte weer aanhouden.

Koen Moelants