Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Aanhoudend zacht en vanaf dinsdag weer nat weer

Aanhoudend zacht en vanaf dinsdag weer nat weer

Het blijft aanhoudend zacht weer in de aanloop naar Kerstmis. Al zijn er drie dagen met droog weer in het verschiet. Pas vanaf dinsdag komt er terug regen bij.

Vandaag zaterdag drijven snel lage wolken binnen na enkele opklaringen. Het wordt 8 graden bij een matige zuidwesten wind. Morgen zondag blijven de temperaturen op hetzelfde niveau en zouden we de winterzon toch meer moeten te zien krijgen. De wind is opnieuw matig uit ZW.

Ook maandag is een droge dag maar nemen de wolken terug de overhand bij 8 graden met een matige ZW-wind. De hele periode blijven de nachttemperaturen ruim boven het vriespunt.

Vanaf dinsdag daalt de luchtdruk en komen regenzones vanaf de Atlantische Oceaan terug onze richting uit, dit komt omdat de straalstroom boven ons komt te liggen. Het blijft zacht met maxima in de buurt van 10 graden en minima rond 8 graden. De wind blijft uit westelijke richtingen waaien en wordt sterker op het einde van de week.

Naar het Kerstweekend neemt een omvangrijke depressie het weer in handen en bepaalt zachte winderige wisselvalligheid het weerbeeld.