Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

X plus verwelkomt ‘LabOdoo truck’ op school

X plus verwelkomt ‘LabOdoo truck’ op school

Hoe kan je de financieel-economische competenties van middelbare scholieren van de derde graad het best uitbreiden en hun nieuwsgierigheid naar bedrijfsbeheer wekken? Inderdaad, door de LabOdoo truck uit te nodigen op school!  Via workshops dompelen ze zich onder in de bedrijfswereld. De facetten ‘ Administratie, Bedrijfsvoering en Verkoop’ komen hier aan bod.

De leerkracht economie van de derde graad zorgde ervoor dat de LabOdoo Truck afgelopen vrijdag halt hield op Campus X plus. Alle leerlingen van de derde graad doorstroomfinaliteit en dubbele finaliteit bezochten de truck en waanden zich bedrijfsleider voor een halve dag. Misschien toch even toelichten wat LabOdoo is?  

Odoo is een ERP (Enterprise Resource Planning), dit betekent dat het een software programma is dat de administratieve last van bedrijven verlicht. Daarnaast helpt het programma bedrijfsleiders om een beter zicht te krijgen op de gang van zaken in het bedrijf. Anders dan veel ERP’s is Odoo een “all-in-one solution” die ervoor zorgt dat bedrijven, die vaak meer dan 14 programma’s gebruiken om hun administratie te doen, nu slechts 1 ERP nodig hebben. 

LabOdoo is een educatief concept bedacht door Odoo om leerlingen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met een ERP. In het Lab werken leerlingen in groepen van 3 aan verschillende opdrachten die ook binnen een echt bedrijf plaatsvinden (zoals voorraadbeheer, verkoop, boekhouding…). Dit doen de leerlingen als “medewerkers” van het fictief bedrijf “Woody Furniture”.

De reacties van de leerlingen en begeleidende leerkrachten waren unaniem : het was TOP! Leerrijk, verrassend en innovatief!