Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

WZC De Bekelaar wordt onderdeel van 'Vzw Zorggroep Zusters van Berlaar'

WZC De Bekelaar wordt onderdeel van 'Vzw Zorggroep Zusters van Berlaar'

Vanmiddag waren er de nodige feestelijkheden bij woonzorgcentrum De Bekelaar. Zij sluiten immers vanaf 1 april officieel aan bij de vzw 'Zorggroep Zusters van Berlaar'. Alle bewoners, personeelsleden én vrijwilligers waren hiervoor uitgenodigd en zij kregen allen wafels (in de vorm van een hartje) met aarbeiden en slagroom. Daar bovenop kregen de aanwezigen ook nog heerlijke 'meezingmuziek' voorgeschoteld, en een bijzonder optreden door de vrijwilligers... En uiteraard was er een zeer kort woordje door de directeur, Tom Houthuys.

Voor alleenstaande woonzorgcentra wordt het steeds moeilijker om het hoofd te bieden aan de vele veranderingen binnen het zorglandschap en de steeds hogere verwachtingen van de overheid. Het is daarom dat De bekelaar vandaag deze overeenkomst met de nieuwe partner aangaat.

Deze nieuwe partner stelt momenteel zo'n 1.100 medewerkers te werk en beschikt met zijn 10 huizen over 1.027 woongelegenheden, 293 assistentiewoningen en 47 plaatsen voor kortverblijf. naast in Lommel zijn ze ook actief in Heist o/d Berg, Nijlen, Berlaar, Kessel, Wiekevorst, Holsbeek, Essen en Kapellen.

Meer info over De Bekelaar hier
Meer info over vzw Zorggroep van Berlaar hier