Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Wedstrijd duurzaam en innovatief wonen

Wedstrijd duurzaam en innovatief wonen


Stad Lommel wil woonprojecten in de kijker zetten die een duurzaam en innovatief karakter tonen en die kwaliteitsvol in hun omgeving zijn ingebed. Ze doen dit met een wedstrijd.

Uit de snel veranderende samenleving en de klimaatuitdagingen blijkt duidelijk dat er nood is aan nieuwe woonvormen en een duurzamere manier van bouwen. “Met een wedstrijd willen we Lommelse woningen en woonprojecten in de kijker zetten die inspirerend zijn voor onze inwoners door hun innovatief karakter en duurzaamheid ”, zegt waarnemend burgemeester Peter Vanderkrieken.

“Innovatieve woonprojecten spelen in op andere en nieuwe woonnoden”, zegt Nancy Bleys, schepen van wonen, zorg en lokaal sociaal beleid. “Nieuw samengestelde gezinnen, de groeiende groep alleenstaanden, de vergrijzing, maar ook de stijging van energieprijzen en bouwmaterialen ende hogere energieprestatienormen zorgen ervoor dat we vooral slimmer en anders moet bouwen en verbouwen met veel aandacht voor betaalbaarheid, toegankelijkheid en duurzaamheid.

“Daarnaast kijken we ook op welke manier de woning of woonproject past in de omgeving en zorgt voor een kwalitatieve woonomgeving, gezien de steeds dalende beschikbare open ruimte. Dit zorgt ervoor dat we dichter bij elkaar gaan wonen, waardoor privacy, sociaal contact en groenbeleving een steeds belangrijkere rol zullen spelen. “

De wedstrijd richt zich op gerealiseerde woningen en woonprojecten in Lommel die voldoen aan de voorwaarden uit het wedstrijdreglement. De wedstrijd loopt t.e.m. 31 augustus. Daarna buigt een deskundige jury zich over de ingezonden projecten. Er worden twee winnende projecten aangeduid die elk 2.000 euro ontvangen. Na de wedstrijd volgt een expo met alle geselecteerde woningen en projecten.

Alle informatie op www.lommel.be/woonwedstrijd en via wonen@lommel.be