Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Winst in lange afstand triatlon voor Joery Wouters

Winst in lange afstand triatlon voor Joery Wouters

Afgelopen zaterdag debuteerde de Lommelse triatleet Joery Wouters op de lange afstand triatlon in het Nederlandse Almere. Met een tijd van 8u44’36” kwam hij als winnaar over de meet in zijn age-group M25-29. Na twee deelnames aan de halve triatlon in Challenge Almere, nam Joery voor de eerste keer deel aan de lange afstand triatlon in de Nederlandse stad. Deze wedstrijd start met 3.8km zwemmen, gevolgd door 180km fietsen en eindigend met 42.2km lopen.

Om 7:50 uur ’s ochtends werd de wedstrijd op gang geschoten met een massastart waarbij de Lommelaar zich meteen goed wist te positioneren. Hij kwam als eerste age-grouper uit het water na 50 minuten zwemmen. Gedurende de 180 fietskilometers langs de haven en de dijk van Almere, was het voor Joery belangrijk om een vlot  tempo te kunnen vasthouden en zo goed van de fiets te komen om aan de marathon te beginnen.

Na een fietstijd van 4u37’ begon hij aan het loopgedeelte met 42.2km in de volle zon en temperaturen rond de 30 graden. Zaak was om voldoende te eten en te drinken om zo de eindmeet te kunnen halen. Na het zwemmen en fietsen voelden de benen nog goed en liep de Lommelaar zijn marathon uit in 3u09’. Uiteindelijk kwam hij met een tijd van 8u44’36” over de meet en mocht zo de gouden medaille in zijn age-group mee naar huis nemen. Voor zijn allereerste volledige afstand is Joery Wouters zeer tevreden met het resultaat.

“Met een tijd onder de 9uur op mijn debuut long distance triatlon kan ik het triatlonseizoen 2023 mooi afsluiten. Na een jaar met mijn 2de plaats op het wereldkampioenschap halve triatlon en winst in mijn leeftijdscategorie op zowel de halve triatlon Ironman West-Friesland en de volledige triatlon Challenge Almere, ga ik het nu enkele weken wat rustiger aandoen. In het najaar leg ik mijn focus weer op de triatlon om mij voor te bereiden op het nieuwe seizoen volgend jaar.”.

Welke doelen Joery voor ogen heeft, is nog niet duidelijk. Maar zeker is wel dat dit alles naar meer smaakt.