Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Whiskytastings in het Raadhuis

Whiskytastings in het Raadhuis

Al heel wat jaren worden er in het Raadhuis op het Marktplein Whiskytastings georganiseerd. Ook dit jaar kan u er weer terecht voor niet alleen heerlijke whisky's, maar ook voor de méér dan aangename en interessante informatie door de docenten Pros en Jerry van de Diestse Whiskyclub. U ontvangt ook steeds een bundeltje met achtergrondinformatie de avond zelf.

De avonden lopen ondertussen al goed vol, maar er zijn nog wel enkele plaatsjes verkrijgbaar, dus snel zijn is de boodschap...

Maandag 9 oktober is er een beginnerstasting, waarbij alle geheimen van whisky uit de doeken worden gedaan: wat zijn de ingrediënten, hoe wordt het gemaakt, wat zijn de verschillende whisky-streken en hoe verschillen ze van elkaar, wat zijn wereldwhisky's, ... en uiteraard proeft u ook meerdere whisky's uit verschillende gebieden. Hiervoor zijn er nog slechts enkele plaatsjes vrij!

Maandag 20 november is er een verticale tasting Bunnahabhain, met oa. aandacht voor: Cruach Mhona, An Cladach, Struiadair, Eirigh Na Greine, 12 jaar en 18 jaar. Deze avond  is VOLZET. Maar... Op maandag 11 maart 2024 is er een herhaling van deze tasting, hiervoor kan nog wel ingeschreven worden (gaat pas door bij voldoende inschrijvingen...)

En op maandag 4 maart 2024 tot slot is er een tasting van Wereldwhisky's. Ook hier zijn nog slechts enkele plaatsjes vrij, dus ook hier: snel zijn is de boodschap!

Alle info en inschrijvingen: whisky.lommel@telenet.be