Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Werken Heide zijn klaar

Werken Heide zijn klaar

De werken aan de kruispunten van de Heide met de Koning Albertlaan (WICO) en de Mosstraat (De Warande Heuvel) zijn klaar. De straat is nu terug helemaal open voor alle verkeer.

Hou er wel rekening mee dat aan Den Heuvel Warande vanaf vrijdag 22 maart de 2e (en laatste) fase van de werken aan de veilige schoolomgeving start. Daarbij zal het kruispunt Heide x Sparstraat afgesloten zijn tot begin mei, het verkeersplateau wordt er veiliger heringericht. Nog even doorbijten dus! Omleiding voor auto's via Voermansstraat, Driehoek en Slinkerstraat.

De aannemer gaat vanaf dan ook meteen onderhoudswerken uitvoeren aan de fietspaden op de Heide, aangezien de weg daar toch plaatselijk afgesloten is en om de hinder in een latere fase te beperken.

De werken aan de veilige schoolomgeving WICO zijn nu volledig afgerond. Eerder werden ook de kruispunten met Pieter Breugheldreef en Koning Boudewijnstraat veiliger heringericht.

In beide schoolomgevingen worden later nog de portieken (voor verlichte oversteken) en wegmarkeringen geplaatst, maar dit zal geen grote impact meer hebben op het verkeer.