Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Werken aan nieuwe dojo('s) van start

Werken aan nieuwe dojo('s) van start
Foto Jan Buyens

De werken aan de bouw van de nieuwe dojo zijn gestart... je kan er als bezoeker aan De Soeverein niet naast kijken. “Maar eerst nog de afbraak van de oude dojo”, aldus burgemeester Bob Nijs. In totaal is er met deze nieuwbouw een investering van 1.608.202 euro gemoeid. In september 2024 moeten de nieuwe dojo’s open gaan, bij de start dus van het nieuwe seizoen.

Het ontwerp van de nieuwe vechtsportzaal is redelijk spectaculair want in het nieuwe gebouw komen maar liefst twee dojo’s boven elkaar. “De zeven Lommelse verdediging- en vechtsportclubs kenden een sterke groei”, zegt schepen van sport Dirk Vanderhoydonks. “Maar ze moesten allemaal gebruikmaken van dezelfde dojo uit 1984. Die was verouderd ten opzichte van alle vernieuwde sportinfrastructuur en voldeed niet meer aan de huidige behoeften. Sport Vlaanderen bevestigde onze sportieve ambitie. We zorgden voor een goed subsidiedossier, waardoor we nu over een mooie subsidie beschikken die we deels voor dit project gebruiken.” Tijdens de werken kunnen de sportclubs die er gebruik van maakten een jaartje uitwijken naar de Grote Drieszaal in de Soeverein, die tijdelijk werd ingericht als dojo.

De clubs die al zeker gebruik zullen maken van de nieuwe accommodatie zijn Judoteam Agglorex Lommel, Karateclub Goju-Kai, Ju-Jitsuschool Zensation Martial Arts, Ju-Jitsuclub Confidense, Aikido Samoerai Lommel, Tiger Riff Muay Thai en Kick- en Thaiboksclub Team Abdi.
Met deze moderne nieuwbouw willen Stad Lommel en AGB Sport & Recreatie voor heel wat jaren tegemoetkomen aan de behoeften en de groei van onze Lommelse vechtsportclubs.

Opvallende aanwezigen ook tijdens dit moment van de start der werken waren een aantal zesdejaars leerlingen uit het WICO in het kader van de YOUCA-Action-day vandaag... Een dag waarop leerlingen vrijwillig kunnen werken in de privé of de overheid, en het loon, of de vrijwilligersbijdrage hiervoor wordt gestort in een fonds tegen armoede. Mooi initiatief, meer info hierover hier.