Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Wereldvluchtelingendag 20 juni

Wereldvluchtelingendag 20 juni
Fedasil

Op  20 juni is het wereldvluchtelingendag! Fedasil roept op om zoveel mogelijk kaartjes te schrijven met  een mooie boodschap, bemoedigende woorden of een leuke anekdote voor hun bewoners  op het Parelstrand op deze speciale dag. 😄

Hopelijk kunnen ze dan op 20 juni een slinger vol positieve kaartjes ophangen om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Stuur je boodschappen per post of steek ze gewoon zelf even in de bus als je in de buurt komt. Mailen mag ook naar info.lommel@fedasil.be.

De campagne van 2022 was een groot succes! Zouden ze dit jaar nog meer postkaartjes binnenkrijgen?

De internationale campagne kort uiteen gezet

Ieder jaar op 20 juni viert de wereld Wereldvluchtelingendag. Dit jaar ligt de focus op het recht om veiligheid te zoeken. Ieder mens heeft het recht om veiligheid te zoeken – wie ze ook zijn, waar ze ook vandaan komen en wanneer ze ook gedwongen worden te vluchten.

WIE DAN OOK
Wie ze ook zijn, mensen die gedwongen worden te vluchten, moeten met waardigheid behandeld worden. Iedereen heeft de mogelijkheid om bescherming te zoeken, ongeacht wie ze zijn of waarin ze geloven. Er valt niet over te onderhandelen: veiligheid zoeken is een mensenrecht.

WAAR DAN OOK
Waar ze ook vandaan komen, mensen die gedwongen worden te vluchten, moeten worden verwelkomd. Vluchtelingen komen van over de hele wereld. Ze ontvluchten het gevaar met het vliegtuig, de boot of te voet, op zoek naar veiligheid. Veiligheid zoeken en asiel aanvragen zijn universele rechten.

WANNEER DAN OOK
Wanneer mensen gedwongen worden om te vluchten, hebben ze recht op bescherming. Wat de dreiging ook is – oorlog, geweld, vervolging – iedereen verdient bescherming en heeft recht op veiligheid.