Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vrijwilligers 'Beeldig Lommel' klaargestoomd voor het evenement!

Beeldig Lommel komt om de hoek kijken! Over ruim twee weken (op 15 en 16 juni...) vindt het grootste Europese levende standbeelden festival weer plaats in onze stad.

"Na deze eerste briefing voor de vrijwilligers voel je het enthousiasme binnen de groep alweer opborrelen. De werkgroep van Beeldig Lommel heeft vandaag, naar goede gewoonte, tientallen vrijwilligers geïnformeerd die samen het festival mogelijk maken," zegt Karel Wieërs, schepen van Toerisme Lommel.

Geen Beeldig Lommel zonder vrijwilligers!

Beeldig Lommel steunt al 14 edities op de inzet van meer dan 100 vrijwilligers, die zich een heel weekend lang vol overgave inzetten om dit groots evenement tot een succes te maken. Vorige editie waren er maar liefst 124 vrijwilligers. Bij elk aspect van het festival zijn er enthousiaste en gastvrije helpers. Zo zijn er begeleiders voor de standbeelden, tolken, chauffeurs voor de shuttlediensten, catering helpers, kleedkamerverantwoordelijken, logistieke medewerkers, routeplan bedelers, seingevers, en nog veel meer.

"De warmte binnen deze groep vrijwilligers is ongeëvenaard! Wanneer tijdens het evenement de standbeelden erbij komen, wordt de sfeer nog gezelliger. Het is een fantastische groep en als organisatie zijn we ontzettend trots op deze uitstekende samenwerking," zegt Niek Janssen, coördinator van Beeldig Lommel en directeur van Toerisme Lommel.

Meer dan 200 artiesten

Op deze 14e editie van Beeldig Lommel verwelkomen we meer dan 200 artiesten. Hiermee mag Beeldig Lommel zich het grootste levende standbeeldenfestival van Europa noemen. Dit jaar zijn er artiesten uit België, Nederland, Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Rusland, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Bulgarije, Argentinië, Frankrijk, Polen en de Verenigde Staten.

Meer informatie op www.beeldiglommel.be