Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vrijdag start 'Casa Blanca' proces

Vrijdag start 'Casa Blanca' proces

Méér dan 10 jaar na de feiten gaat nu vrijdag het proces van start waarbij café-uitbater David Paul uit Lommel het leven liet in dit rendez-vous hotel in Hechtel-Eksel. Het belooft een beladen proces te worden in Tongeren, met niet van de minste advocaten die de degens zullen kruisen... Voor de verdediging van beklaagde T.E. zal Walter Damen optreden, voor de familie van het slachtoffer is dit Jef Vermassen.

En de uitkomst van deze zaak? Daar hebben we uiteraard het raden naar, de beklaagde ontkent in ieder geval alle tenlastleggingen. Onmiddellijk na de feiten werd hij destijds in hechtenis genomen, maar bij gebrek aan échte bewijzen nadien ook weer vrijgelaten. Jaren later kwam deze zaak dan toch weer naar boven na een afluisteroperatie, en werd T.E. opnieuw in de gevangenis gezet. De man legde heel wat tegenstrijdige verklaringen af, en ook bevindingen van de wetsdokter spreken zijn 'verhaal' tegen. Belangrijk in dit proces worden naast deze wetsdokter dan ook de bevindingen van de toxicoloog, want een mix van meerdere drugs is eveneens iets dat deze zaak overschaduwt.

Wat is er écht gebeurd die avond in het rendez-vous hotel? De nabestaanden kijken ernaar uit om hier eindelijk duidelijkheid over te krijgen. Het proces gaat nu donderdag van start in Tongeren.