Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vergeet 'Atelier in Beeld' niet...

Vergeet 'Atelier in Beeld' niet...
Foto Annie Teuwens

Er is zóveel te doen dit weekend, in onze evenementenkalender alleen al staan 22 activteiten opgesomd, van de Lentekoopjes, over meerdere schoolfeesten, de Folle Fakfuif en de opening van het 'House of Nature' tot Lommel SK en rugby bij Murphy's.

Maar tussen al dit geweld door, vergeet ook niet een brokje cultuur op te snuiven, want maar liefst zeven leden van de Lommelse kunstkring Kosmos stellen hun atelier dit weekend open, van 11 tot 18 uur. De deelnemers zijn Linda Roskams, Marie-Claire Heylen, Ann Wouters, Guido Jansen, Hieronymus Reijniers, Jozef Beyls en Theo Grobben. Wat deze dames en heren doen, en de precieze locaties ontdekt u op de website van Kosmos. Op de foto bovenaan alvast een ijverige Theo Grobben die een schilderij aan het ophangen is, speciaal voor deze dagen...

'Atelier in beeld' is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Je kan binnenkijken achter de schermen van meer dan 1.400 inspirerende plekken. 
Ook in Lommel en omstreken zetten tal van beeldend kunstenaars hun deuren open. Je ontdekt er werken van kunstenaars uit verschillende disciplines: van beeldhouwkunst tot grafiek, van keramiek tot textielontwerp. Je krijgt een unieke inkijk in hun atelier en in hun werkproces.
Atelier in beeld is een initiatief van Kunstwerkt en vindt jaarlijks plaats in mei. Alle ateliers zijn dan gratis en zonder reservatie te bezoeken.