Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vanavond verdedigt Gustaph de Belgische eer op het Eurovisiesongfestival

Vanavond verdedigt Gustaph de Belgische eer op het Eurovisiesongfestival

Hopelijk met de nodige bijval! Maar wat heeft dit nu met Lommel te maken kan u denken? Op het eerste zicht niets, maar er zijn toch connecties van onze stad met het Songefestival! Zo was heel wat jaren geleden winnaar Alexander Ryback te gast op ons Hertog Janplein tijdens de opnames van het vrt-programma 'Hit the Road'.

Hij bracht daar toen 'Fairytale'. En ook andere deelnemers aan het songfestival waren eerder te gast in Lommel, in De Adelberg, zoals Soetkin (met Ishtar), Barbara Dex en Urban Trad. Sergio heeft jarenlang een café gehad in ons centrum en treedt nog regelmatig op in onze stad, zoals ook deze zomer bij Lommel Swingt.

En ook Clouseau was al te gast in De Soeverein. Ook Sandra Kim was al te gast in Lommel, met het programma 'Fata Morgana', samen trouwens ook met Sergio. En Hadise, die Turkijke verdedigde met 'Dum Tek Tek', die was van net over de grens in Mol afkomstig...

Misschien zijn we zelfs nog artiesten vergeten, maar in ieder geval, volgend seizoen kan u in CC De Adelberg voor maar liefst drie ex-deelnemers aan het Songfestival terecht, nl. Soetkin, Barbara Dex én Liliane Saint-Pierre!