Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kristien Van Camp bij OKRA

Kristien Van Camp bij OKRA
Foto OKRA

Donderdagnamiddag 22 juni jl. zat Kristien Van Camp in de gastenzetel van 'Aangename kennismaking' bij OKRA-centrum. In deze serie worden bekende en minder-bekende Lommelse inwoners in een spontane interview-stijl aan de toehoorders voorgesteld.

Uit deze presentatie onthouden wij dat Kristien, na een opleiding als criminologe (optie jeugd) op stage ging in Zuid-Afrika en zij daar bleef 'plakken' van 2000 tot 2012. Zij trouwde met James Kgwedi en kregen samen twee kinderen. Intussen woont het gezin in Lommel, werd Kristien directrice van AKINDO en kon James gaan werken in het Pakawé-park (voormalige Olmense Zoo) als olifantenverzorger.

AKINDO ontvangt in de verlofperiodes wekelijks 70 kinderen, die vanuit 90 verwijzende organisaties de ongelofelijke kans krijgen om op vakantie te gaan met leeftijdsgenoten. "Leren van elkaar" (haar levensmissie en troef van AKINDO) en "Ik ben er omdat wij er zijn" (dixit Mandela) zijn voor Kristien sterkhouders en motivatie om verder te werken met kansarme kinderen.