Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Uniek event voor mensen met autisme

Uniek event voor mensen met autisme

Vandaag 2 april is het Wereld-Autisme-Dag. Hét moment om dit eens onder de aandacht te brengen. Want Vlaanderen heeft een vereniging 'Autisme Vlaanderen', en op hun website lezen jullie alles over autisme, kunnen jullie vele verhalen lezen, en ook kennis nemen van vele activiteiten.

En één van die activiteiten vindt eind deze maand, om precies te zijn op 27 april, plaats in Mol. Organisator is Autdoor, en alle info en inschrijven kan via hun website.

De leden van de stuurgroep zijn naarstig aan het werken om dit ééndaags evenement van 27 april tot een succes te maken. Nergens in de lage landen (en misschien ook elders in de wereld) is er een dag gecreëerd, waar de interesses van mensen met autisme worden aangeboden op een autisme-vriendelijke manier. Het vraagt heel wat inlevingsvermogen om sprekers bijeen te zoeken die willen rekening houden met volwaardige medeburgers die een aparte kijk op de dingen hebben.

Op 27 april eerstkomend kunnen de deelnemers komen luisteren naar uiteenzettingen en deelnemen aan praktische workshops over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo zal het gaan over astronomie, biotechnologie, klimaat maar ook, met praktische demonstraties daarbij, over drones, muziek en zelfs haken.      

Elke keer naar voor gebracht door gemotiveerde topsprekers die een kei zijn in hun vak. Dit evenement is bedoeld voor Autisten zonder verstandelijke beperking. Om de nodige sereniteit en kalmte te kunnen garanderen tijdens de sessies, wordt het aantal inschrijvingen beperkt en worden de sprekers over 5 verschillende lokalen verdeeld. Een rustige ruimte is ter beschikking voor hen die zich misschien eventjes willen terugtrekken.  De inkomprijs is bewust laag gehouden en bevat ook drank en een maaltijd. Verdere informatie en inschrijving kan dus gevonden worden via de website: www.autdoor.be.