Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Uitreiking van de "Gááw vielóbel"

Uitreiking van de "Gááw vielóbel"
Foto Jan BuyensVandaag kwam de Fietsersbond Lommel samen voor de eerste uitreiking van de "Gááw vielóbel". Met dit initiatief wil de fietsvereniging mensen belonen die bewonderingswaardig kiezen voor de beste mobiliteit nl. de fiets.
En de allereerste winnaar is François Teelen, eigenaar van de MOVING in de Kerkstraat. Hij fietst al 35 jaar, elke werkdag, van Wijchmaal naar zijn winkel. Een afstand van 40 km heen en terug. Goed voor een besparing van maar liefst 70.000 kg CO2 voor ons klimaat! En het fijnstof dat hij bespaard heeft voor onze longen is zelfs ontelbaar. Een terechte winnaar dus!

Functionele verplaatsingen met de fiets (en te voet natuurlijk) zijn gezond voor lichaam en geest, zorgen voor meer veiligheid, geven geen luchtverontreiniging, zijn goed voor het klimaat én zijn leuk!

Als we evenveel trajecten met de fiets zouden afleggen als de Nederlanders, van 12% naar 27%, en de gemiddelde fietsafstand per traject toeneemt door bijvoorbeeld de opkomst van de elektrische fiets, kunnen we in België 3,3 miljoen ton CO2 besparen. Door iets meer te fietsen besparen we dan jaarlijks bijna 25% van de auto-uitstoot en 3% van de totale Belgische uitstoot. Toch vernoemenswaard...

Proficiat Frans en hopelijk geef je jouw fietsvreugde door aan alle Lommelaren.