Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

U14 rugby halen knappe maar nipte overwinning

Foto Machteld Houben

Zaterdag speelden de U14 van Lombergha een mooie Limburgse rugbyderby tegen de entente Heusden-Hasselt. Vanaf het eerste fluitsignaal vlogen beide ploegen er met volle goesting in.
Vrij snel stond het scorebord op 7-5, met een try voor beide ploegen en een succesvolle conversie voor Lombergha. Er is duidelijk getraind geweest op de concersies; de goede tips van de trainer hebben hun effect niet gemist. Tijdens de eerste helft kon Lombergha verschillende keren doorbreken door de snelle acties van nummer 10 bij de penaltys. Ze gingen tevreden met 24-10 de rust in.

De tweede helft kwam Heusden-Hasselt zeer fris het plein op en kon twee keer kort na elkaar scoren. Met een derde try kwam de thuisploeg zelfs even op achterstand. Gelukkig lieten de Lommelse spelers zich hierdoor niet van hun stuk brengen en bleven ze alles geven om toch te winnen. Na een try met geslaagde conversie stond het 31-25, maar ook de waardige Limburgse tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam met nog een try op 31-30.
Beide ploegen bleven tot het laatste fluitsignaal strijden en zo bleef het tot de allerlaatste seconde nagelbijten. De vreugde was alom groot om de overwinning te vieren.

We hebben enkele mooie individuele acties gezien, maar ook als collectief zijn deze kids enorm gegroeid. Voorlopig mogen ze zich nummer één van Limburg noemen en kijken ze uit naar de uitmatch bij de Limburgse vrienden. Volgende week speelt de U14 uit tegen Soignetes (regio Bergen) en 14 oktober spelen ze weer thuis in Lommel. Iedereen is meer dan welkom om onze spelers toe te juichen, kick-off om 12 uur.