Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

U14 Lombergha incasseert erg dapper een zware nederlaag

U14 Lombergha incasseert erg dapper een zware nederlaag
Foto Ellen Moors

Het knappe eerstejaars U14-team van Lombergha trok zeer moedig naar het verre Soignies om er hun vierde rugbymatch te spelen tegen de nummer 2 van hun reeks.

We zagen deze kids dit seizoen al mooi naar mekaar toe groeien gedurende de eerste matchen. Maar na vandaag verdienen ze echt tonnen respect. Deze jongens en meisjes zijn ten strijde getrokken, wetende dat ze gingen verliezen, en toch zijn ze met geheven hoofden blijven volhouden tot de laatste seconde. Na de nederlaag met 118-0 hebben ze als één team hun trouwe supporters bedankt met hun luide "BOEIA".

Een woordje van de trainer:"De reputatie van de tegenstander speelt teveel in hun hoofdjes, waardoor we met angst tegen Waalse ploegen spelen. Fysiek waren we niet zwakker. Vooral de techniek en spelkennis heeft het verschil gemaakt vandaag. Ik twijfel er zelfs aan of ik op dezelfde manier als deze kids was blijven gaan als ik op het veld had gestaan. Dikke chapeau voor hun strijdlust! Naar volgende wedstrijd toe gaan we die nul wegwerken en onder de 100 blijven."

Iedereen is heelhuids uit de strijd gekomen en is klaar om volgende week thuis te knallen. Kom hen aanmoedigen op de pleinen in de Pijnvenstraat te Lommel. Zeker eens doen... er heerst daar altijd zeer veel sfeer!