Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Twee voor de prijs van één

Twee voor de prijs van één

Wegens een overvloed aan carnavalfoto's is onze rubriek 'Ziel voor vinyl' vorige week een beetje 'ondergesneeuwd', en geven we u deze week de bijdrage van vorige én deze week, twee voor de prijs van één dus!

Artiest: Coldplay
Album: Parachutes
Releasedatum: 2000

Vorige weken stonden we stil bij al het schoons wat ons Belgenland te bieden heeft. Deze week gaan we naar één van mijn favoriete groepen. Om er toch een Belgische twist aan te geven: ik heb ze één keer live gezien op Rock Werchter. Waar ik zwaar genoten heb van al het schoons dat Chris Martin en zijn kompanen brachten. Ik ben en blijf vooral fan van de 'oude' Coldplay. Een album dat van begin tot eind goed is is hun debuutplaat uit 2000, Parachutes. Grote hits zoals Yellow, Sparks, Trouble en nog veel meer staan hierop. Maar mijn favoriet blijft Spies. 

Geniet net als mij van dit prachtig liedje.

Artiest: Mojo Buford
Album: Mojo Workin'
Releasedatum: 2020

Back To The Blues. Doet de naam George ''Mojo'' Buford een belletje rinkelen bij jullie? Voor velen klinkt hij misschien onbekend. Maar Mojo is jarenlang de vaste mondharmonicaspeler geweest van de grote blueslegende Muddy Waters. Maar ook op eigen houtje heeft hij verschillende albums uitgebracht onder zijn eigen naam. Deze plaat kocht ik in 2020 en gaat om een Best Of album. Voor de echte bluesliefhebbers onder ons is dit zeker een aanrader. 

Als je in de band van Muddy Waters de mondharmonica voor jouw rekening mag nemen, dan bestaat er geen enkele twijfel meer over dat hij dit instrument tot in de puntjes onder de knie had. Maar ook zijn vocal mag er zeker zijn!

Geniet net als mij van dit prachtig liedje.

Bas Wouters