Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Twee medailles op Vlaams Kampioenschap Judo

Twee medailles op Vlaams Kampioenschap Judo

Afgelopen weekend vond in het Oost Vlaamse Zele het Kampioenschap van Vlaanderen voor de jeugd plaats. Onze Lommelse judoclub Agglorex wist hier twee medailles te bemachtigen: bij de meisjes onder de 15 jaar behaalde Mia Bean een mooie bronzen medaille en bij de heren onder de 21 jaar bemachtigde Yusuf Saadi zilver. Beiden zijn hierdoor automatisch geplaatst voor het Belgisch Kampioenschap dat volgende week in Herstal zal doorgaan.

Yusuf zal er helaas niet bij kunnen zijn gezien hij in de finalekamp een schouderblessure opliep en hierdoor verstek moet geven. Uiteraard zeer jammer want volgens coach Jean-Jacques Melotte was hij een grote kanshebber voor een medaille en zelfs de titel.

Verder waren er nog 8 andere Lommelse judoka’s van de partij op dit Vlaams Kampioenschap, maar die wisten zich niet te plaatsen voor het BK. Coach Melotte hierover: “We zitten met een nieuwe jeugdlichting en de meeste judoka’s zijn eerstejaars en moeten nog wat meer wedstrijdervaring opdoen en hier is dus keihard blijven werken de boodschap”.